Plugg osv

Det känns lite ensamt härborta... Jag har ju min Robin men jag är väldigt dålig på att skaffa vänner. Önskar att jag hade lite något lite mer socialt i mig. Mycket har jag nog att skylla på att jag inte var med på nollningen men jag kände ju inte för det. Dessutom hinner jag inte vara social mellan föreläsningarna, de intensiva minuterna som är mellan varje föreläsning ägnar jag åt att springa på toa och öppna ett nytt dokument och förbereda den nya föreläsningen. Tiden sen? Jo men då måste jag plugga och umgås med min familj som väntar på mig i Morgongåva. Om jag känner mig ensam, vad ska då inte han göra? 
   Uppsala känns iallafall som en väldigt mysig stad, jag upptäcker nya saker varje dag trots att jag bara åker stadsbuss igenom staden och bara promenerar 10 minuter i staden till och från tåget så hittar jag ändå nya roliga saker. Senast idag hittade jag en gigantisk fotoaffär!
Text: Wil-o-ways med Dublin Fair, passande text till bilden som Robin Elmlund har fotograferat : )
 
 

tiden räcker inte till, lite väl mycket nu..

21/9 hade jag och min älskling 2 år och 8 månader tillsammans och det firade vi bland annat med hemmagjorda snickers. Jag känner att tiden inte räcker till, helst av allt vill jag bara ligga och mysa, men skolan är lite väl stressig just nu och jag vill varken vara en dålig student eller en dålig flickvän. Låten nedanför älskar jag, trots att jag är metalhead.. vet inte riktigt vad det är med den som jag älskar, men den är iallafall grym och får mig på bättre humör. 

I need your love
I need your time
When everything's wrong
You make it right
I feel so high
I come alive
I need to be free with you tonight
I need your love

 

I need your love

I take a deep breath every time I pass your door
I know you're there but I can't see you anymore
And that's the reason you're in the dark
I've been a stranger ever since we fell apart
I feel so helpless here
Watch my eyes are filled with fear
Tell me, do you feel the same?
Hold me in your arms again

I need your love
I need your time
When everything's wrong
You make it right
I feel so high
I come alive
I need to be free with you tonight
I need your love

 

I need your love

Now I'm dreaming, will I ever find you now?
I walk in circles but I'll never figure out
What I mean to you, do I belong?
I try to fight this but I know I'm not that strong
And I feel so helpless here
Watch my eyes are filled with fear
Tell me, do you feel the same
Hold me in your arms again

I need your love
I need your time
When everything's wrong
You make it right
I feel so high
I come alive
I need to be free with you tonight
I need your love

 

I need your love

All the years
All the times
You have never been to blame
And now my eyes are open
And now my heart is closing
And all the tears
All the lies
All the waste
I've been trying to make it change
And now my eyes are open

I need your love
I need your time
When everything's wrong
You make it right
I feel so high
I come alive
I need to be free

 

 

Västkusten, älskade Torsbymârten och en jädrans massa kramar

Titeln säger förvisso ganska mycket, men jag tänkte ändå förtydliga den med lite (mycket) bilder och en ganska lång text. 
   Jag åkte till Klubban, fiskebäckskil på västkusten på måndag förra veckan. Efter 6,5 h bussresa hade jag ganska höga förväntningar på vad västkusten hade att ge. Det var fantastiskt! Hela resan har gett mig otroligt mycket (kanske inte kunskap, men vänner och framförallt en bättre självkänsla!). Vi hade delats in i grupper, och jag hamnade i "stimgruppen" och skulle forska om stim, hur, och med vilka frågeställningar fick vi själva välja, samt utföra experimenten helt på egen hand. En utav föreläsarna åkte båt med min grupp (som förövrigt bestod av 4 pers) och släppte ut oss i havet. Han frågade förvånat "ska ni inte ha med denhär (och pekade på en handtrål)" och vi stod som fågelholkar hela högen och undrade tyst och försiktigt vad det var och hur man använde den. Han åkte sedan därifrån och sa att han kommer och hämtar oss om ca en timme. Allt kändes sååå konstigt, där stod vi, med alldeles förstora vadarbyxor, mitt ute i havet och visste varken ut eller in. Det enda vi visste var att vi skulle försöka få med oss storspigg hem. Vi fick ingen storspigg, men äventyret gav mig en tankeställare och medvetandet om att planering är väldigt viktigt när man utför experiment helt på egen hand! xD Vi fick byta frågeställning och frågade oss istället om sjustrålig smörbult (en liten fiskart) föredrar att simma i stora eller små stim. Det gick betydligt bättre! Vi testade, tog tid, matade fiskarna, gjorde iordning akvarier, sammanställde allt, gjorde en rapport, hade "utvecklingssamtal" och PRESENTERADE arbetet för den tredjedelen som var med, vilket omfattade cirka 30 personer. Presentationen gick jättebra och jag var så stolt över mig själv som klarade av det, trots min talängslan.
   Fredagen den trettonde, var inte alls någon otursdag för mig, utan snarare en turdag. För det var då redovisningen ägde rum och gick jättebra, jag fick träffa min älskling och vi åkte på natten till min älskade hemstad. Påvägen hem fick vi även kaffe och korv hos svärfar ^^. Väl framme i Torsby hade ûbergulliga Christer (Robins x-kollega) bäddat åt oss, och sa: välkommen hem, när vi anlände 00.30 i vackra, underbara Torsby, det kändes helt fantastiskt. Vi stöp i säng, trötta som vi var och laddade batterierna för morgondagen. 
   Lördagförmiddagen spenderades nere på Torsby med mamma och Robin, sedan åkte vi till mamma och fick oss jättegod mat (förstå vad gott köttbullar, potatis och brunsås är när man levt på nudlar i en vecka!!!) Älskade mamma, det var så skönt att se henne!. Sen var det förfest hos Christer och Mimmi, sen gick vi till Crille och skulle festa där menade vi, men så lägligt som vi kom så skulle alla gå ner på marten. Fick äntligen träffa alla, krama om alla, speciellt min älskade Fridiluur som jag saknat så det gjort ont i hjärtat! <3 
Här kommer bilderna. :) (som vanligt, för mer bilder se min facebook , Linda Kjernsmo)
 
 
(Såg nu att jag inte fört över och redigerat mârtensbilderna så dom får ni senare)
 
 
 
 
 

Äppelhelg och packning inför västkusten

Helgen har varit helt underbar. Vi har köpt jacka, skor och byxor till min älskling och plockat äpplen i massor. Äpplena gjorde vi senare äppelmos av, samt äppelpaj och äppelmuffins. (Trots det hade vi en hel påse äpplen kvar) Det tråkiga var att sen hade vi ingen att bjuda våra bakvek på. Det kändes lite tragiskt att ensamma sitta och äta äppelpaj och dricka kaffe, men som tur är har vi varandra och Clea fick också en liten smakbit eftersom hon också tillhör familjen. 
   Till helgar tillhör även söndag och det tråkiga med söndagar är att man måste göra sig iordning inför måndagen. Min söndag har bestått av packning inför Klubban, västkusten som jag och en tredjedel av min klass ska till imorgon. Men jag har även fått pratat med underbara systerdotter Loa som hade sagt till Karin att hon saknade mig. Moster Linda blev överlycklig när hon fick se det lilla trollet (på video-skype) som undrade vart mitt gossedjur Anki var. Berättade för henne att Anki var med oss och att hon väntar på Loa. :') Nu när vi bor så nära Stockholm så är det ju mycket lättare att ta sig över pölen, till Finland för att hälsa på! Det känns bra .
   En annan sak som hänt idag är att jag har fått vara terapeut för många av mina vänner som mått dåligt eller haft problem. Det känns så fruktansvärt att inte kunna vara där, krama om er och få er på andra tankar. Det enda jag kan göra är att finnas till via telefon. Önskade att jag kunde flyga, för jag mår inte bra när mina vänner inte mår bra och jag skulle bara vilja skydda er under mina vingar. Menmen jag hoppas att allt ordnar sig och jag kan tyvärr inte göra så mycket mer än det jag redan gjort. 
   Angående västkusten, http://www.klubban.ibg.uu.se <-- är en länk till hemsidan om Klubban ifall någon skulle vara intresserad. Jag ska i en vecka forska om "simma i stim, när och med vem?" och fånga in fiskar och utöva några "experiment" på dom. Jag tror att det blir roligt, och jag hoppas verkligen det. 08.00-21.00 verkar vara våra skoldagar när vi är där, men jag hoppas givetvis att jag får tid till att andas ut och ringa till mitt hjärta ibland också. 5 dagar är inte lite men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det! Och efter dessa 5 dagar är det mârten och det ska bli så gryyymt roligt att få träffa allihopa igen! <3 Här får ni lite bilder från äppelplocket, och sköt hand om er! Kram till alla som läser :')
För mer bilder se facebook: Linda Kjernsmo , mapp "Morgongåva".

Kladdigt värre

Hej bloggen! :) Jag läste precis mitt inlägg igår och ojojoj så kladdigt skriven den var. Hoppas ni förstod det mesta ändå. Idag fyller LouisiLii 19 år, grattis till dig gumman. Skriv gärna grattis till henne, eller besök hennes blogg "http://www.nattstad.se/louisekvarnlof" :') <3
   Imorgon ska jag ha mitt första studiesamtal och jag börjar bli lite nervös. Enligt min studievägledare Robert så måste jag berätta för mina lärare om mina svårigheter att tala inför grupp och min talängslan eftersom dom då kan individanpassa de muntliga delarna för min del. Det känns så fruktansvärt dumt att vara den personen som behöver "extra" hjälp... eller lättare uppgifter. Jag hoppas att efter mina år på biologiutbildningen vara en god talare , både på svenska och engelska. 
   Idag försov jag mig, en timma, så jag hade missat tåget och första föreläsningen var obligatorisk.
Äääääälskliing!! vaaaknaaa ... du måste skjutsa mig till skolan! Upp med dig NUUU! Var uppvaknandet Robin så kärleksfullt fick av mig idag, stackarn x) 9 mil åkte Guzzi för min skull, vilket inte hade varit möjligt om han hade haft ett jobb (tur i oturen med andra ord).
   Har varit hos Petra och hälsat på och träffat hennes katt Chiyo. Robin och jag var och åt på en fin, japansk resturang i tisdags och i söndags var vi även på ett mysigt fik. Blandad kompott av bilder får ni, men det är lite så som våra dagar ser ut här i Morgongåva. Blandade. 
 
 

Andra veckan

Andra veckan på uni har gått hittills. Jag har haft min första laboration, där vi fick kolla på tråkiga växter, beskriva dess delar och förklara varför de ser ut som de gör. Det låter fruktansvärt tråkigt, och det var det också. Botanik är inte riktigt min grejj, och speciellt inte växtmorfologi. Det hör dock till min utbildning och jag måste gå igenom det, och för varje dag som går, så tror jag mer och mer på att jag faktiskt kommer klara det här. Alla otroligt fina komplimanger och peppande kommentarer har verkligen gett resultat! - tack mina underbara vänner ! <3 Nu vänder jag på normerna litegrann och äter chips och dricker dricka - på en onsdag! Men jag är jätteförkyld så jag tycker att jag får det. Har även börjat kolla upp massa svåra engelska ord och lagt in dom på glosboken så att jag lär mig dom tillslut. De svenska termerna fick också en plats i glosboken, men det är inte lätt när man aldrig har använt dom förut. Nästa måndag åker jag till Klubban i västkusten med en tredjedel av min klass och kommer till Torsby på fredagen. 
Hade en mysig filmkväll i lördags med älskling och baguette med avokadoröra m.m :)
RSS 2.0