Tjejkväll och bad!

Senil som jag är glömde jag ju det viktigaste i förre blogginlägget. Jag tror det var i torsdags som det var bad med Robin, Nathalie och Linnéa och senare tjejkväll hos Linnéa i Ambörby. Jättemysigt verkligen! Dessutom har jag och Robin varit på en jordgubbs-picknick vid Sirsjön och träffat Mimmi och Christer.
Så därför kommer det lite mer bilder :D 
 
 
 
 

Fisk, lägenhet, tvätt

De senaste dagarna verkar det ha löst sig med lägenhet för oss i Uppsala, men det borde jag inte säga för då skiter sig allting. Imorgon åker vi till Uppsala och kollar på alla papper, (förhoppningsvis) skriver under, betalar depositionshyran + augustihyran för vår fina lägenhet. Kommer kännas knäppt att betala mycket mer än för den lägenheten vi har nu och samtidigt få ett rum mindre. :/ Meen det får gå, kontraktet är bara ett halvårskontrakt så det går ju att byta senare. 
Crille och Robin söp på ön i lördags och fiskade abborrar och gäddor, var roande att bara kolla på dom. Jag klippte gräset så att jag fick blåsor i händerna men sånt hör till när man ska tjäna ihop till Getawaybiljetten. 
Kp var här en sväng igår också kollade vi på spelschema, kartor och vilka band som är prio ett. GETAWAY ROCK FESTIVAL kommer bli grymt! Äntligen ska jag få se IN FLAMES live också, iiihj.  
Jag och Robin har börjat med uppdragskort också, som en lek i hemmet ;D Hahha, det är verkligen skitkul också sätter det fart på en, just nu har jag 5 poäng som väntar på mig i tvättstugan och sen blir det kaffe med Anna och Robin hos deras brukare :) 
 
 

Två och ett halvt år tillsammans

Den tjugoförsta juni tvåtusentretton hade jag och min guldklimp två och ett halvt år tillsammans. Tiden går fort när man har roligt. Eftersom min underbart duktiga älskling jobbade den dagen så får vi fira lite såhär på efterhand. 
New Yorker heter vår gemensamma favoritklädesaffär och det var delvis därför vi valde att åka till Kupolen, Borlänge. Med lite vilsekörningar och felmarginaler så tog vi oss både dit, och hem. Det var mycket trevligt. Fick bland annat köpt ett svartvitt paljett-linne och en massasmycken. Vi åt på en trevlig taco-bar och fikade på Kupolens egna café, men det bästa utav allt var givetvis att jag fick en heldag med min familj Robin Elmlund och Cleopatra Annorlundas. Voffingen hade det bra i bilen med vatten, godis och filt. 
 
På kvällen blev det givetvis film och mys. Vi såg på "Firewall" som var mycket bättre än det betyg den fått på imdb! En sen pratstund med Anna och Nathalie var pricken över i:et för dagen. 

Tossebergsklätten, mormors glasscafé och Lisjöbad

 
Lördag den 20/7-2013 var en minst sagt fullspäckad dag. Den började med ett besök på Tossebergsklätten där vi träffade Robins pappa Arne och flickvän Anki, dom fick en inflyttningspresent och vi kollade tillsammans på utsikten. Strax därefter åkte vi till Lysvik och till mormors glasscafé och badade lite vid stranden som fanns där. Saga var den som blev lyckligast för det :) Efter det så åkte jag och Robin till Lisjön och träffade där Crille och Nathalie. Efter allt badande så åkte vi till Nisse som hade lagat mat åt oss. På kvällen/natten klippte jag gräsmattan hos honom, sen åkte vi på en kort älgsafari innan jag tog mitt pick-och-pack och åkte hem till Alstigen. 
 
 
 
 
 
 

Never stop

 

Världens finaste Saga på besök

Nu har jag, Clea, Robin, Anna, Saga och Sheldon varit och badat i Fryken ^^ Härligt värre! Underbart väder och världens bästaste Saga ska bo hos oss till på söndag och vi kommer ha sååå kul. Äntligen en hund med lite personlighet, (ursäkta Clea men hon är mest en klump liten vovve) xD 
Såhär kan man se ut om man heter Saga ;') <3 

Vägen hem

Alla dessa drömmar som ner i glömskan dras.
De kommer upp till ytan sent vid tomma glas.
Smälter som den första snön, fallen för att dö.
Men de vilar där på botten av vardagsdagars sjö.

Jag ser ett bortglömt hus vid ett kargt och pinat fält.
Ett övergivet hus, ett träd som vinden vält.
Men kanske någon någonstans har tankarna just här,
vid en namnlös by längs vägen, vid ett gammalt ståtligt träd.

Vägen hem. Bort går den, den tar oss aldrig hem.
Vart den går vet väl ingen, men vi hoppas att den når
ända hem. Bort går den, den tar oss aldrig hem.
Vägen hem, vägen hem.

Ansikten man minns. Alla namn som jag glömt bort.
Försöker minnas röster. Jag undrar hur det gått.
Så mycket som man grunnar på en lång och nattlig färd.
En gammal man på spark, jag undrar vart han är på väg?

Vägen hem. Bort går den, den tar oss aldrig hem.
Vart den går vet väl ingen, men vi hoppas att den når
ända hem. Bort går den, den tar oss aldrig hem.
Vägen hem, vägen hem.

I den mörka tysta natten hör man tiden gå.
Jorden ligger nerbäddad i snö som skimrar blå.
Trötta själar går till sängs, blundar, somnar in.
Jag äger inte mycket men min dröm, min dröm är min.
 
 

Alea iacta est

Som rubriken berättar - Alea iacta est (=tärningen är kastad), och vet ni varför? För att nu är det spikat att jag ska läsa på Uppsalas universitet till hösten. Det är dock fortfarande oklart om jag ska gå det biomedicinska programmet eller molekylärbiologiprogrammet, men det lär märkas. Turen i oturen får man väl ändå säga är att jag kan fortsätta med iprincip samma saker på båda programmen, vilket är bra. Min älskade grynost har tyvärr inte tagit sig in på något utan står på reserv på alla. :( Det är nog det som är det jobbigaste just nu. Det får honom att känna sig dålig och en så fantastiskt duktig människa förtjänar inte att tänka ett ont ord om sig själv. Han är trots detta stark, söker jobb och lägenhet tillsammans med mig trots att han tycker att det är fruktansvärt jobbigt. 
Jag har fruktansvärt ont i min käke för min 20-årstand håller på att växa ut upp till höger och när tandköttet spricker så känns det som att någon skär i mig och tro mig, det har jag god erfarenhet av. Gick upp tidigt idag för att söka lägenheter, kolla upp CSN-lån med mera. Det slutade med att jag enbart sökte lägenheter i ren panik. 
Idag har jag varit och jobbat hos min Nissefar, bland annat damsugit och skurat åt honom, och även gjort sommarens första smultronglass <3 . Eftersom Jobin robbar idag så tyckte jag att det var utmärkt idé att överasska honom till imorgon när han kommer hem ifrån jobbet, så även här hemma har jag damsugit, skurat, diskat, tvättat SEX tvättmaskiner m.m. Nu kommer han bli så glad. 
Jag känner mig så feg, eftersom jag är rädd att bli vuxen, stor och allt detdär. Men Nalle Puh kom till mig i mina drömmar och så räddade han mig i all Uppsala-panik och stress. Nalle Puh sa: Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd. <3
Alea iacta est
 

Karin, Fredrik och Loa till Sverige

Nathalie följde med mig till Kongsvinger för att hämta Karin, Fredrik och Loa där. Min bror Kristian var det som skjutsade dom dit från Oslo-trakten. Det blev ett helt äventyr för oss att vara i Norge och vänta på dom, trots att inga köpcenter var öppna. Vi käkade mat, åt glass och solade vid en fin sandstrand vid Glomma. Vädret var perfekt i Söndags i Norge, kunde inte blivit bättre. Efter ett tag anlände dom i Kongsvinger och det var roligt att träffa min storebror också, eftersom det blir så extremt sällan. Han hade gått och gift sig sedan sist vi sågs, med sin flickvän Bennediqte (stavning?*). Karin m fam blev med till Sverige och det var så kuuul att äntligen få krama om mosters lilla gullunge och världens bästa syster, som fått sin andra artikel accepterad som nu ligger "in press" till tidningen. :'''D Såå stolt över henne. Snart är hon doktor, jag bara känner det på mig. Det finns massa bilder på facebook, om ni skulle vilja se. 
   Igår hade vi picknick-kväll med världens bästa grannar - Crille och Nathalie. Det var mysigt ända tills knotten började äta upp oss allihop. Då slängde jag och Nathalie oss iväg på en promenix med vovvarna =)
   Idag var jag och Anna ute med hundarna till Vassjön och badade dom. Det var underbar temperatur i vattnet så jag ångrade lite att jag inte hade bikinin med mig. Fick bada till låren iallafall. Clea var dock inte så förtjust i att bada men hon fick lite simträning vilket måste vara otroligt bra för hennes stela lilla kropp. Justde ! Jag fick juu med mina älskade Ostepop från Norge. Svenska ostbågar gillar jag inte ens, men dom norska...MMMMMUMS i massor ! Nu blir det att käka lite nudlar och vänta på att Guzzi kommer hem klockan 20.00 från jobbet. Puss! :*
Har jag förresten sagt att jag älskar min systemkamera?.... om inte så vet ni det nu ;'')
 

För mycket eller för lite att göra

Mitt sommarlov har hittills varit ganska fartfylld och det har hänt många roliga saker. Men så kommer dagar som denna, då det är molnigt när jag kollar ut och solsken när jag klätt mig varmt för att gå promenad.
   ALLT kostar pengar i dagens samhälle, vad man än pratar om, så då blir det inte så roligt när man inte har några pengar och kanske inte vill att sin pojkväns lön enbart ska gå till nöjen, utan även till framtidens alla betalningskrav. Allt med Uppsala är en stor stress för mig. Har drömt typiska stressdrömmar flera gånger sedan Uppsala blev bestämt. Den senaste var nog att jag sprang naken runt i Uppsala och letade bostad och att poliserna jagade mig och sa att det jag gjorde var olagligt... Typisk stress, menade mamma. 
   Det som är ett måste för var dag, nu, är att söka bostad. Det där med att äta, sova, gå ut med hunden blir väldigt lågprioriterat, för vi måste ha någonstans att bo om ett par månader. Så fruktansvärt hemskt att bo inne hos någon med gemensam ingång, eller att få en möblerad lägenhet. I dagens läge finns det inte så många alternativ utanför dessa. Jag vill verkligen inte påstå att jag har varit dålig på att söka lägenheter, då jag sökt ända sen februari men Uppsala är sveriges svåraste stad att få bostad i och den medicinen kan man ju utan att överdriva påstå att jag och min älskling fått smaka på. 
   I går var jag och Robin och fiskade vid Stensjön. Fiskarna var på hugget ;) med tanke på att vi bara fiskade i lite drygt en halvtimma och att vi lyckades få 4 abborrar tsms. Kvällen tillbringades tillsammans med Crille och Nathalie  då vi först åkte till Anna och Christer på en kopp kaffe och sedan kollade på bio. The Lone Ranger, som var väldigt bra! Depp var med såå det kunde ju inte har varit så mycket annat än b-r-a. 
   Idag jobbar Robin så jag är i full fart i städningen inför att Karin, Fredrik och Loa kommer på Söndag. Var längesen jag var i Norge nu så det ska bli roligt att åka dit tillsammans med Nathalie och hämta dom. Det är ganska mycket som ska fixas - säng till Loa, bilbarnstol, fixa tvättid till dom, tvätta till oss, köpa mat med mera. Justde mamma var här förut så jag bjöd henne på negerbollar och kaffe efter jobbet, det uppskattades! ;) Sen fick hon kolla på Robins deklarationspapper och anställningsavtal då det har varit lite krångel med både det ena och det andra. Nu ska jag ta ett ryck till och försöka städa lite så det blir fint till min älskling kommer hem imorgon. 
 
 

Senaste dagarna

 
Hejsan! Jag har de senaste dagarna bland annat varit i Karlstad på shopping, 20års kalas, besök i farmorhuset m.m. Det senaste var igår när jag åkte till Christer Strömberg (mammas gubbe), så han fixade allt på fin-bilen så den slutligen gick igenom Christers Stöpa-besiktning :) Han bytte bland annat bromsbelägg, också var det ett bromsok som var halvdant som han fixade tillsvidare, han fyllde även på massa saker som började ta slut. Nu håller vi tummarna för att den går igenom i Sunne också imorgon. En annan glad nyhet är att jag och Robin faktiskt fått två napp om "rum i lägenhet" i Uppsala, vilket lugnade mina nerver något enormt. Det kanske finns hopp trots allt! Givetvis ska man inte ropa hej förens den tolfte juli tvåtusentretton är förbi men lite ljus i min tillvaro skadar ju inte i dessa dagar.. Världens underbaraste, bästaste superdupersyster Karin Kjernsmo kommer och hälsar på på söndag och frammåt tillsammans med hennes pojkvän och världens underbaraste, uperduper gulliga, sötfis till systerdotter som jag har, närmare bestämt Loa Aurora Linnéa! :''') 
Idag kände jag mig sjuk, väldigt sjuk så jag sov väldigt länge. När jag vaknade fanns en panodil, en negerboll och ett glas c-vitamin bredvid mig också satt Guzzi och spelade COD i vardagsrummet. Det värmde en flickväns hjärta. :) Igår spelade vi risk med Nathalie och Grille och nu ska vi iväg och köpa ingredienser till vår Bridda (brunch, fast med frukost/middag istället).! =)
 
Btw (copyright står enbart eftersom folk inte kan acceptera att jag vill visa mitt namn på mina fotografier och snor dom utan att skriva mig som fotograf)
 
RSS 2.0