Tentadagen

Dagen började med att jag missade bussen, fint! för det va den enda bussen som gick från tärnsjö innan tentan började. Med en panikattack la jag mig på asfalten och skrek och grät när Robin kom springandes och sa att jag kunde ta bilen,.....jusde, man har ju förf bil också. Sagt och gjort, slängde mig in i bilen och körde 130km/h till tåget i Heby och väl framme fick jag vänta i 20 minuter, haha, bra tidsperspektiv där. Tur i oturen kan man kalla det!
   Idag var tentamen skriven i kursen Grundläggande kemi och det kändes heelt bedrövligt men oavsett så känns det fruktulöst skönt att ha skrivit den så jag får väl helt enkelt bara hoppas på det bästa, ordet "bitterljuvt" beskriver nog bäst så som det känns. Observera fruktulöst = mitt egna ord ^^, Appropå ord, "monster i huvudet" är verkligen ett uttryck som jag gillar, för det kan betyda så otroligt mycket. Tabubelagda saker som inte går att prata om vanligtvis får en bättre benämning på något vis. Monster i huvudet kan handla om olika nedvärderande tankar eller tankar som egentligen inte får finnas där. Jaja det var en parentes som min goa, gamla fysiklärare skulle ha sagt.
   Idag är dagen mittemellan två kurser = MASSA FIRANDE!! Trots att dagen är kort så ska vi försöka hinna med mycket, bland annat så ska vi göra hemmagjord pizza. MUMS! Och sen blir det fruktsallad + att jag har köpt en gigantisk godispåse, mmmmh.
   Det börjar bli ljusare ute och det gör så himla mycket med mitt humör. Jag känner verkligen hur det sprätter i mig. Vårkänslor kallas det, och jag såg PÅSKÄGG inne på Åhléns idag. Faktiskt så hade jag efter tentan en timmas tid till att bara gå och strosa på stan och det var ju superkul! Såg massa vår-peppande prylar! Mysmysmys! Jag, Robin och mamma ska i helgen åka och fira min älskade, goa, världsabästa mormor som fyller 80 år, det ska bli sååå himla roligt för då får jag träffa både mamma, mormor och morbror Peter. Nästa vecka, på måndag kommer min käre svärfar och svåger (Arne och Bastian) och det ska också bli jätteroligt. Arne skulle fixa tacoskväll tills jag kommer hem från Uni och grabbarna grus skulle återhämta gamla minnen och spela massa tv-spel haha! En helg och veckostart att se fram emot efter allt slit. 
 

I'm back

Ovanstående bild gjorde jag på alla hjärtans dag till mina älskade vänner och familj ;3
Eftersom en bild säger mer än tusen ord tänkte jag sammanfatta tiden med bilden ovan.. Det har i vanlig ordning hänt en hel del men jag tänkte egentligen inte säga så mycket om det. Jag&kärleken firade alla <3-dag genom att äta god mat (thai-mat som vi fick gratis av ica, mkt god), baka lite chokladbollar och göra fruktsallad. Världens gulligaste svärmor skickade oss ett brev med chokladhjärtan vilket såklart uppskattades väldigt mycket. Clea fick lammkorv så hon var också nöjd. I övrigt läser jag jätteavancerad kemi nu, vilket förklarar min frånvaro av bloggandet. Vardagen flyter på ganska bra, förutom en dag förra veckan när kroppen sa ifrån igen. Den anser nog att jag stressar för mycket precis som innan min värmlandsvisit över jul. Tråkigt att det ska komma tillbaka när jag trott att det var över. Jag vet vad jag gör för fel och har bestämt mig för att skärpa mig igen, lugna ner mig och lyssna på vad min kropp har att säga. Vet så väl att jag hellre kuggar en tenta än att gå in i väggen..... Känslorna flödade så jag kladdade ner en text på mobilen när jag åkte stadsbussarna för någon dag sedan. Ni måste såklart inte läsa vidare men det var så det kändes och jag tänker därför ändå ta med det:
 
Ibland känner jag mig alldeles för liten. Och undrar om jag verkligen gjorde rätt val att flytta 40 mil från min trygghet. Ibland känns det som att jag egentligen borde flytta tillbaka, och börja om. För vissa dagar blir det bara för mycket för mig. Ibland önskar jag att jag idag kan berätta för mig själv i dåtid hur saker och ting kommer vara. En sak är som kanske egentligen är självklart men som jag aldrig tänkte på att jag blivit sjuk så ofta. Varför då? Jo för mitt lilla immunförsvar är ju inte van så stora påfrestningar som man utsätts för i en storstad. Ja ibland frågar jag mig själv vad jag gör i Sveriges fjärde största stad, om jag går rätt program, vad jag vill göra sen, och hur jag vill att min framtid ser ut. Vissa dagar vill jag vara så liten och ha så mycket tid till att spendera på sådana roliga saker, kreativa saker, måla,läsa en bok,pyssla, göra smycken, sjunga i ett band, osv. För tiden räcker inte till. Jag börjar förstå hur mycket och viktigt det är att ta hand om mig själv, ta hand om på ett sätt som under min gymnasietid aldrig fanns på tal. Att bara släppa allt, utan att egentligen vilja det. Höra ens inre skrika att man måste plugga, plugga, sova och plugga men att trotsa detta och lägga sig under en filt och bara kolla på tv i famnen på min pojkvän. DET ställs jag inför minst ett par gånger i veckan och jag vet att det hjälper. Ja det hjälper mig bort från stressen, bort från ångesten och det hjälper mig att andas när luftrören är täta. 

Helg i fyra dagar

Hejsan hoppsan! Har haft en riktigt lång helg. Har varit ledig från fredag och börjar igen imorgon, tisdag den 4/2-2014. Under dessa dagar har det hänt mycket, mest bra saker. På lördag var det givetvis melo med fruktsallad och godis. Tråkigt nog sög den första deltävlingen enligt oss båda, metalheadsen. På söndag kom min älskade mamma och vi gick runt i Tärnsjö också fick hon ju äntligen se lägenheten i dess möblerade form. Vi hade superkul, kollade på gamla kort, skrattade hela kvällen till så ska det låta. En godisbit blev 20 år på söndagen också, grattis till den sötsaken! ;) 
Måndagen bjöd på blandade känslor men spenderades mest i Uppsala stad. Delvis så var väl sjukhusbesöket inte en höjdare. Även fast det var sista gången, eller näst sista gången. Det finns alltid en stor ångestklump i magen som gärna bryter ut i gråt när man måste tvingas tänka en hel dag på det man hatar mest av allt hos sig själv - missbildningen. Ja, det kanske låter hemskt... men jag är faktiskt missbildad. Så är det bara och det är något som jag måste leva hela mitt liv med. Det är jobbigt men det har gett mig så otroligt jävla mycket i livet också. Jag hade inte varit den jag är idag om jag inte hade gått igenom oprationen i snitt per år. En starkare människa har jag blivit och fått ett jäklaranamma också. Skitsamma, plastikkirurgerna tyckte iallafall att jag var snygg ^^ så det är ju kul att höra haha. Talpedagogen och käkdontiontologen eller vad dom nu kallas var också nöjda. Av de läkare som jag träffade idag var alla väldigt positiva och glada förutom den äckliga speciallisttandläkaren som sa att jag får återtid, om jag vill. Kan vara värt det om de ser till att jag får gratis tandvård i något år till (som jag har rätt till eftersom de mesta tandproblemen uppkommit pga spalten). Dryg var hon iallafall på många sätt. Nog om detta. Mamma köpte 2 par skor åt mig och bjöd mig på kinamat, ååh fy va gott det var. Inte sista gången jag satt min fot i China Garden i Uppsala kan jag meddela. Mamma åkte iväg, vilket var tråkigt men jag träffar antagligen henne snart igen (då mormor fyller 80) så det känns bra. Ikväll väntar det eviga pluggandet men jag tänker som min kära Nisse brukar säga "lön för mödan kommer lite senare i livet." Här får ni massa mobilbilder (y) 
 
 
 
RSS 2.0