Sista året är påbörjat

Ja! Whoopwhoop! Det är faktiskt sant ;D mitt sista år på kandidatprogrammet i molekylärbiologi är påbörjat! Har fräst på som en liten galning den första veckan för att ordentligt komma in i studietakten (som är lite snabbare än vad den kanske borde vara), jag läser alltså nu mer än 100%, men har många underbara morötter i livet nu som förhoppningsvis gör det hela hanterbart. För det absolut första så är jag inte ensam längre, min fantastiska pojkvän Hampus kommer hem varje dag efter jobbet och jag får umgås med honom på eftermiddagar och helger numer (istället för min hemskt tunga vårtermin som enbart tillät oss att träffas max en gång i månaden). För det andra så läser jag faktiskt kurser som jag tycker är intressanta nu, har fått inrika mig på mitt intresseområde Medicin och det känns helt fantastiskt. (Har dock en som jag kallar det en "nyttokurs" att ta mig igenom - Bioinformatik som är bland det mest avancerade man kan läsa inom biologi, men det ska förhoppningsvis också gå!). För det tredje så läser jag nu allt på IT-distans, vilket innebär att jag inte är fast i Tärnsjö/Uppsala utan det ger mig faktiskt möjligheten att vara här (Lerum,Göteborg) och i Värmland, när jag vill! Det fjärde och nämnvärda är att jag har finaste voffesnoffsen Rebus här hos mig och som behöver gå ut och gå på dagarna, vilket ger mig både motion, frisk luft samt en paus från plugget. 
   Jag fräste som sagt på rätt bra första skolveckan, en svensk (OBS kors i taket!) kursbok som jag har för molekylärmedicinen är så pedagogiskt och bra skriven att jag hamnade i ett sträck-läsningsmode och vips hade jag i slutet av veckan läst ur en tredjedel ur hela kursboken! Det var en riktigt härlig känsla faktiskt. 
   Igår var Hampus, jag och Mattelicious ute med båten och fiskade, det var så jättefint väder här i Västragötalands län så det passade perfa. Sen blev det kvällsmys i soffan resten av kvällen. Idag har vi gjort pull-apart-pizza, majgaad det är såå gott! Brödet Barkis som dom har här är godASTE. Sen gjorde vi Frozen cheesecake med citron och blåbärssmak, som var första gången för både mig och Hampan, men visst tusen blev det också bra!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0